donderdag 4 december 2014

Elizabeth Richards - Black City

De cover trok mijn aandacht, het verhaal hield mijn aandacht vast. Alle drie de delen, maar vooral het eerste deel, heeft een ontzettend gave cover zoals je ziet. De roos staat voor Purian Rose, de badguy in de serie. De President Snow van Black City. Ook de beschrijving op goodreads, klonk veelbelovend.

In a city where humans and Darklings are now separated by a high wall and tensions between the two races still simmer after a terrible war, sixteen-year-old Ash Fisher, a half-blood Darkling, and Natalie Buchanan, a human and the daughter of the Emissary, meet and do the unthinkable—they fall in love. Bonded by a mysterious connection that causes Ash’s long-dormant heart to beat, Ash and Natalie first deny and then struggle to fight their forbidden feelings for each other, knowing if they’re caught, they’ll be executed—but their feelings are too strong.

When Ash and Natalie then find themselves at the center of a deadly conspiracy that threatens to pull the humans and Darklings back into war, they must make hard choices that could result in both their deaths.


Het boek is ontzettend cool, er is continu actie, geweld en spanning (al komen de actie-scenes in Phoenix beter tot zijn recht). De darklings zij een soort demonen. Als zij iemand bijten, komt er een verslavende stof vrij genaamd Haze. Hierdoor zijn veel mensen verslaafd aan drugs. Ash dealt straight from the fangs. Compleet onverwacht (ahum) worden Ash en Natalie verliefd op elkaar. De reden is wel verrassend. Het slot van deze romance is nog verrassender. Deze plottwist is er één die niemand ziet aankomen.

Wat ik soms niet helemaal overtuigend over vind komen, zijn de relaties in dit boek. Ash en Natalie zijn nog sneller verliefd dan dat je een pagina kan lezen. Daarna dumpt Natalie haar vriendin Day voor haar kersverse vriendje. Naar mijn mening laat je vriendinnen niet zitten voor welke jongen dan ook. En Day heeft een bloedhekel aan Ash omdat hij Beatle, de ex van Day, drugs geeft. Van wie Beatle het ook krijgt, als je verslaafd bent, kom je er toch wel aan. Dus waarom Ash de schuld geven? Voor de rest, dikke vijf sterren voor dit boek!

dinsdag 2 december 2014

Creative writing op zijn leukst!

Deze keer geen recensie over een leesboek, maar over een journal. 642 things to write about is een erg leuk boek vol met schrijfopdrachten om je creatieve hersenspinsels in kwijt te kunnen. Als student journalistiek vind ik dit een heel handig boek om van mijn writersblock af te komen en wat inspiratie op te doen. Ook kan ik door de vele originele en gekke schrijfopdrachten mijn creatieve schrijf- en denkproces op gang brengen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een aanrader is!

Ik heb natuurlijk nog lang niet alle opdrachten gedaan, maar ik ben al wel heel wat leuke tegengekomen.

Een aantal voorbeelden:
* Write an ode to an onion.
* Write the lyrics of a rap song. They must include a cop, a bad drug bust, and a dog.
* You are Luke Skywalker. Write three different opening paragraphs for you autobiography.
* Describe your favorite part of a woman's/man's body using only verbs.
* Describe the way the sky looks today

And so on.. Voor wie er absoluut geen genoeg van kan krijgen, is er ook een deel twee: 712 more things to write about.

maandag 1 december 2014

De boeken van november

 awesome, beautiful, books, coffee, cool, cosy, cozy, cute, fall, fashion, girl, happy, harry potter, hipster, home, indie, indie rock, inspiration, life, live, love, read, summer, sweet, tea, vintage, wild, winter, young, youth

Deze maand heb ik genoten van een aantal nieuwe boeken, maar heb ik ook een paar oude boeken uit de kast gehaald om ze opnieuw te lezen. De temperatuur gaat omlaag en de verwarming gaat weer aan, des te fijner om met een deken, een pot thee en een goed boek weg te kruipen en de wereld even te vergeten. Wil je weten wat ik in oktober heb gelezen? Klik dan hier.

1. Jill Williamson - Captives
2. Jill Williamson - Outcasts
3. P.C. Cast & Kristin Cast - Marked
4. P.C. Cast & Kristin Cast - Betrayed
5. P.C. Cast & Kristin Cast - Chosen
6. P.C. Cast & Kristin Cast - Untamed
7. Donna Freitas - The Tenderness of Thieves*
8. Lamar Giles - Endangered*
9. Sharon Cameron - Rook*
10. Rosamund Hodge - Cruel Beauty
11. P.C Cast & Kristin Cast - Hunted
12. P.C Cast & Kristin Cast - Tempted
13. P.C Cast & Kristin Cast - Burned
14. Sara Raasch - Snow like Ashes
15. Kerstin Gier - Silber: het tweede boek der dromen
16. Griffin Ondaatje - The Mosquito Brothers*
17. Liz Kessler - Read Me Like a Book*
18. Kasie West - Pivot Point
19. Kasie West - Split Second
20. Carrie Ryan - The Forest of Hands and Teeth
21. Jenna Black - Glimmerglass
22. Jennifer Armentrout - Bitter Sweet Love
23. Jay Clark - Finding Mr. Brightside*
24. Jennifer Armentrout - Sentinel

The Tenderness of Thieves was voor mij echt een teleurstelling. In het begin was het echt spannend. Er zit wel een dalende lijn in het verhaal, het komt nauwelijks op gang. Een spanningsboog was er niet. Tussen Handel en Jane bloeit een liefde op die ik niet voel. Het is naar mijn gevoel zo afstandelijk geschreven dat de gevoelens niet overkomen.

Ook van Rook had ik meer verwacht. De cover is hartstikke mooi en de flaptekst sprak me erg aan maar ik kwam gewoon niet door het verhaal heen. Hoe erg ik ook mijn best deed, ik moest pagina's telkens opnieuw lezen en de informatie bleef gewoon niet hangen.

De huis van de nacht-serie, was echt een eye-opener voor me. Door dit voor de tweede keer te lezen en dan alle boeken vlak achter elkaar, begreep ik veel meer van het verhaal en vond ik de boeken stuk voor stuk veel leuker dan eerst. Nu ben ik alleen maar nieuwsgieriger naar de vijf delen die ik nog niet heb gelezen!

Snow Like Ashes en Silber deel 2 waren toch wel de leukste boeken van deze maand. Vandaar dat je van beiden een recensie kan vinden op deze blog.

Er zijn ontzettend veel boeken die nog op mijn to-read list staan. Zoveel dat ik me afvraag of ik ze ooit allemaal gelezen krijg. Met de kerst in aankomst, wil ik alvast graag in de stemming komen door wat ik lees. Vandaar dat ik onder andere My True Love Gave To Me van Stephanie Perkins, The Black City-trilogie van Elizabeth Richards en een winterverhalenbundel van Nora Roberts wil lezen.

*Manuscripten gelezen voor Blossom Books of Kluitman