zaterdag 29 november 2014

Nieuw: Facebook!


Nu mijn blog meer dan een jaar bestaat, heb ik besloten er een facebook-pagina bij te nemen. Zo hoop ik nog meer mensen te bereiken die ik kan inspireren met ideeën voor leuke boeken, muziek en andere dingen.
Check www.facebook.nl/JournalBookJunkie en like de pagina om op de hoogte te blijven van mijn berichten!

vrijdag 28 november 2014

Jenna Black - Glimmerglass

Nadat Dana's moeder stomdronken naar haar zang-optreden komt, is de maat vol. Dana weet dat haar vader een of andere fae is en besluit naar hem toe te gaan. Zonder nog met haar moeder te spreken, vertrekt ze naar Avalon. Wat ik erg raar vind, is dat Dana pas zo laat contact opneemt met haar moeder. En als ze dan eindelijk gebeld heeft, is haar moeder net op weg naar Avalon. Erg vreemd dat het zo lang duurt voordat mam eindelijk haar enige dochter gaat zoeken.

Enfin, sinds Dana in Avalon is, is haar leven echt een rollercoaster. Haar tante neemt haar mee en sluit haar op, daarna wordt ze gered door Kimber en Ethan, waar ze ook niet weg mag. Ten slotte weet ze te ontsnappen en komt ze bij haar vader terecht, waar ze wederom streng in de gaten gehouden wordt. Alles blijkt om de politiek te gaan in Avalon. Ethan is een eersteklas hottie, wat ook wel logisch is omdat hij een fae is. Dana denkt dat hij oprecht interesse in haar heeft en ze ontwikkelt dan ook gevoelens voor hem. Ze komt erachter dat hij alleen maar uit is op haar macht en haar vasthoudt voor zijn vader. Een grote teleurstelling. Ik zag het romantische al helemaal gebeuren, maar Ethan is niet bepaald boyfriendmaterial. Gelukkig komt Finn om de hoek kijken. Hij is de nieuwe bodyguard van Dana. Ik heb geen flauw idee hoe oud hij is, maar zijn karaktertrekjes maken hem voor mij heel likeable.
EDIT: Oeps, Finn heeft een zoon! Veel te oud dus.

Dana is namelijk heel bijzonder. Ze is een nakomeling van een normale vrouw en een fae, waardoor ze een faeriewalker is. Dat betekent dat ze niet alleen technologie naar Faerie kan brengen, maar ook magie naar de normale wereld. Zij is de enige die dat kan, ze moet er alleen nog achter komen hoe ze dat moet doen.

Dana had van mij wel wat stoerder mogen zijn. Tijdens een aanval van Spriggans (wat dat ook mogen zijn), kwam een klein beetje lef naar boven, maar ik heb het nog veel te weinig gezien tijdens het boek. Ik zie mijn hoofdpersonen graag wat heldhaftiger. Ze is best wel onvolwassen en is snel onder de indruk van een knappe man. Ze is te goed van vertrouwen.
De rest van de hoofdpersonen zijn nogal vervelend. Kimber doet heel erg bitchy in het bijzijn van Ethan. Grace is gewoon evil en Dana's vader heeft een beetje creepy trekjes.

Ik las dit boek best wel snel uit en bleef ook lang geïnteresseerd maar als ik terugkijk naar wat ik gelezen heb, valt het wel tegen. Er is eigenlijk niet heel veel spannends gebeurd als ik erover nadenk. Dingen die wel spannend hadden moeten zijn, kwamen niet zo over op mij.
Wat vind ik het beste aan dit boek? De cover. Mooie kleuren, strak lettertype en die dots zijn ontzettend leuk.

maandag 24 november 2014

Kasie West - Pivot Point

Pivot Point (Pivot Point, #1)Als Addie's ouders haar mededelen dat ze gaan scheiden, stellen ze haar voor een onmogelijke keuze. Ze kan bij haar moeder in the compound blijven wonen, waar ze niets hoeft achter te laten. Of ze kiest ervoor om bij haar vader te wonen. Hij gaat tussen de normale mensen, de mensen zonder paranormale gave, wonen. Dat betekent dat ze naar een nieuwe school moet en haar beste vriendin moet achterlaten. De keuze lijkt niet zo moeilijk, maar de gedachte alleen al dat ze zonder haar vader moet leven, is ondraaglijk. Gelukkig is ze een Searcher en kan ze in de toekomst kijken om beide opties na te gaan. Dit wordt in afwisselende hoofdstukken vertelt. Het is in het begin heel erg verwarrend omdat er nergens staat of ze op dat moment bij haar moeder of vader is. En ik moet telkens in mijn achterhoofd houden dat het allemaal niet echt gebeurt. Best wel vreemd.
EDIT: Oke shoot me, ik ben er zojuist achter gekomen dat elk woord aan het begin van het hoofdstuk de letters PARA of de letters NORM bevat, wat duidt op welk visioen ze zich in bevindt. Dit is echt geniaal!

Als ze bij haar vader gaat wonen, ontmoet ze een jongen tijdens een footballgame. Het is de intelligente Trevor, een senior op Addie's nieuwe school. In eerste instantie zijn het vrienden, maar ze komen erachter dat ze beiden op zoek zijn naar meer.
Als ze bij haar moeder gaat wonen, raakt ze onverwachts steeds closer met Duke, de populairste en meest sexy jongen van de school. Ze moest eerst niets van hem hebben omdat hij zo ontzettend arrogant is. Maar als Duke zijn zinnen ergens op heeft gezet, laat hij zich niet zomaar uit het veld slaan. En Duke wil Addie. Ze stemt in met één date, maar komt erachter dat hij stiekem toch wel heel erg leuk is.
Op het eerste gezicht lijkt het dat beide keuzes bijzonder goed aflopen voor Addie.

Omdat de hoofdpersonen diepgang hebben en beide jongens eigenlijk heel likeable zijn, valt het niet op dat er in eerste instantie niet veel bijzonders gebeurt. Ze leert twee jongens kennen, gaat met beiden een aantal keer uit en wordt op beiden verliefd. Maar daarna verandert het volledig. In the compound loopt een badguy rond en welke keuze ze ook maakt, dit verhaal heeft geen happy end voor haar. Nu moet ze kiezen tussen the lesser of two evils.

Ik kan gewoon niet geloven hoe gruwelijk spannend en goed ik dit boek vond. Het is complex, slim, romantisch, spannend, het heeft alles. Ik kon letterlijk niet stoppen. Al lezend liep ik naar huis. Ik ben drie keer bijna aangereden, viel van de stoeprand en struikelde over takken omdat ik nergens anders meer aandacht voor had. Een dikke vijf sterren dus!

donderdag 20 november 2014

Kerstin Gier - Silber: Het Tweede Boek Der Dromen

Als je deel 1 van Silber nog niet hebt gelezen, raad ik je aan deze recensie niet te lezen in verband met spoilers.

In een ruk heb ik het tweede deel van de Silber-reeks van Kerstin Gier uit. Het leest ontzettend makkelijk door het leuke taalgebruik en de geweldige humor die erin verwerkt is. Ondanks dat ik het verhaal inhoudelijk niet heel spannend vond, maakt de schrijfstijl een hoop goed. Daarnaast vind ik de Nederlandse cover leuk en speels, wat hem ook nog eens een goede aanwinst voor de boekenkast maakt.

Liv Silber dwaalt 's nachts tegen beter weten in toch nog door de dromengangen. Hoe vaak Grayson heeft gezegd dat ze dat niet meer moet doen omdat het gevaarlijk is, ze doet het toch. Ze ontmoet haar knappe vriendje Henry elke nacht in haar dromen. Maar ook al zit Anabel veilig achter slot en grendel in een psychiatrische kliniek, het gevaar is nog niet geweken...

Mia, het kleine zusje van Liv, wordt in haar dromen namelijk lastig gevallen. Een badguy laat haar 's nachts slaapwandelen. En dan geen onschuldig tochtje naar de koelkast, maar echt gevaarlijke dingen. Mia loopt in alleen haar pyjama naar buiten, terwijl het ijskoud is en er sneeuw ligt. Ook wil de slechterik haar uit het raam laten springen. Liv moet er heel snel achter komen wie het op hen gemunt heeft voor ze te laat is.

Persoonlijk vind ik het erg voor de hand liggen wie de dader is, ik had het al mijlenver zien aankomen. Dat vind ik dan wel heel erg jammer. Ik houd van een spannende plottwist en een verrassend einde, maar in dit boek heb ik beiden niet gevonden. Het gevaar is ook weer zo snel geweken dat ik niet eens de kans had om het spannend te vinden. Jammer. Toch blijft dit boek wel een mustread voor Young-Adult liefhebbers. De karakters zijn echt geweldig opgebouwd en doen ontzettend komische dingen. Het is gewoon een lekker luchtig en nonchalant verhaal waar je niet te veel bij na hoeft te denken.

woensdag 19 november 2014

Acht redenen waarom je 'Snow like Ashes' van Sara Raasch moet lezen

1. Geen verhaal is compleet zonder verboden liefde of driehoeksverhouding. Gelukkig heeft dit verhaal beiden (!). Meira en Mather zijn beste vrienden maar dat is niet het enige wat Meira voor hem voelt. Ze is dolverliefd op hem. Helaas is hij de troonopvolger van het Winterrijk, wat hem super onbereikbaar maakt.
Daarnaast komt er ook nog even een andere prins om de hoek kijken, who happens to have an amazing body...
2. Meira is een ontzettend stoer personage. Als ze samen met een jongen een opdracht krijgt, vlucht hij en laat hij Meira alleen achter. Gelukkig weet ze goed hoe ze met wapens om kan gaan en is ze heel erg cool.
3. Veel mannen met ontbloot bovenlijf!
4. Mather is ontzettend cute. De kleine dingetjes die hij voor Meira doet, mooie gebaren en lieve woorden. Daaraan kun je merken dat hij heel erg veel om haar geeft.
5. Het verhaal speelt zich af in een verzonnen wereld die gevormd wordt door acht rijken. Vier daarvan worden bewoond door volken van de vier seizoenen, ieder met hun eigen magische krachten en uiterlijke kenmerken. De perfecte setting om je eigen wereld even te vergeten.
6. Dit boek is lekker volgepropt met veel geweld en actie, precies goed om het onmogelijk te maken om dit boek weg te leggen.
7. De plottwist in dit verhaal is er voor de verandering een die niet ziet aankomen.
8. Dit boek maakt deel uit van een trilogie, dus na Snow Like Ashes is het gelukkig nog niet afgelopen!

zaterdag 1 november 2014

De boeken van oktober


autumn, book, coffee, drink, fall, rain, read, relax, write


Jazeker, ook deze maand heb ik weer een heel aantal boeken gelezen. Deze boeken heb ik in september gelezen. Omdat oktober alweer ten einde is, heb ik alle boeken van deze maand op een rijtje gezet. Klik op een link voor de bijbehorende recensie (veel boeken die niet gerecenseerd worden, hebben wel een korte mening op Goodreads. Klik hier voor mijn pagina).

1. Melissa Landers - Alienated
4. Lauren Oliver - Before I Fall
5. Nora Roberts - The Return of Rafe MacKade
6. Nora Roberts - The Pride of Jared MacKade
7. Nora Roberts - The Heart of Devin MacKade
8. Nora Roberts - The Fall of Shane MacKade
10. Anna Carey - Eve
11. Cassandra Clare - City of Heavenly Fire
12. James Dashner - The Scorch Trials
13. Jennifer Armentrout - Daimon
15. Jennifer Armentrout - Pure
16. Jennifer E. Smith - The Statistical Probability of Love at First Sight
17. Jennifer Armentrout - Deity
18. Jennifer Armentrout - Elixir
20. Joss Stirling - Challenging Zed
22. Jennifer Armentrout - Apollyon
23. Kass Morgan - The 100 (Reread)

Nadat The Scorch Trials mij zo tegenviel, heb ik besloten om The Death Cure ook niet meer te lezen. Het boek begon goed maar ging snel bergafwaarts. Net iets na de helft ben ik gestopt met geconcentreerd lezen en heb ik alleen nog maar een beetje gescand. Ik kan dan ook wel met zekerheid zeggen dat The Scorch Trials de grootste teleurstelling van de maand was.
Nil vond ik ook wel erg jammer. Ik had namelijk hele hoge verwachtingen van dit boek nadat ik de flaptekst had gelezen. Misschien wel te hoge verwachtingen. Het boek kon ze namelijk niet waarmaken.

De toppers van deze maand waren zeker de Covenant-serie van Jennifer Armentrout. Wat een geweldige boeken zijn dat. Heerlijke actie, een kickass heldin en een prachtige liefde (die in deel 3, Deity, eindelijk goed naar voren komt). Daarnaast was City of Heavenly Fire natuurlijk een ontzettend goed boek. De ontknoping van een serie van zes boeken. Het was een einde waar ik goed mee kon leven. Geen leuke mensen die op het laatste moment nog even doodgingen, maar een happy end.

Ook Day 21 was een heerlijk boek. Pure dystopie, precies zoals ik het wil hebben. Ik heb er niet lang over gedaan om dit boek uit te lezen, maar het waren een paar fijne uurtjes. En wat is de Nederlandse versie van dit boek beeldschoon. Ik noem het covergasm. Dikke duim naar Blossom Books, die weer een pareltje heeft weten te leveren!

Before I Fall was niet het beste boek wat ik deze maand heb gelezen, het heeft toch zeker een goede indruk achtergelaten. Er zat een dieper liggende gedachte achter die ik erg mooi vond en waar ik me heel goed in kon vinden. Het gaat over een meisje wat verongelukt en dan zeven kansen krijgt om haar laatste dag opnieuw te doen. Ze wordt zich steeds meer bewust van het feit dat ze een bitch is en gemeen doet tegen mensen die haar nooit wat misdaan hebben. Door deze kansen leert ze de kleine dingen in het leven steeds meer waarderen. Het is zeker een aanrader.

Met weer 30 verse dagen op de teller ga ik weer heel hard aan het lezen. Ik ben in ieder geval van plan te beginnen met het herlezen van de serie Huis van de Nacht. De eerste zeven delen heb ik al gelezen, vijf moet ik er nog doen. Omdat ik het hele verhaal kwijt ben, ga ik ze gewoon allemaal lezen. Verder staan op de planning: Snow like Ashes van Sara Raasch, Cruel Beauty van Rosamund Hodge, Silber 2 van Kerstin Gier en waarschijnlijk nog veel meer.

*Manuscripten gelezen voor Blossom Books of Kluitman