zaterdag 1 november 2014

De boeken van oktober


autumn, book, coffee, drink, fall, rain, read, relax, write


Jazeker, ook deze maand heb ik weer een heel aantal boeken gelezen. Deze boeken heb ik in september gelezen. Omdat oktober alweer ten einde is, heb ik alle boeken van deze maand op een rijtje gezet. Klik op een link voor de bijbehorende recensie (veel boeken die niet gerecenseerd worden, hebben wel een korte mening op Goodreads. Klik hier voor mijn pagina).

1. Melissa Landers - Alienated
4. Lauren Oliver - Before I Fall
5. Nora Roberts - The Return of Rafe MacKade
6. Nora Roberts - The Pride of Jared MacKade
7. Nora Roberts - The Heart of Devin MacKade
8. Nora Roberts - The Fall of Shane MacKade
10. Anna Carey - Eve
11. Cassandra Clare - City of Heavenly Fire
12. James Dashner - The Scorch Trials
13. Jennifer Armentrout - Daimon
15. Jennifer Armentrout - Pure
16. Jennifer E. Smith - The Statistical Probability of Love at First Sight
17. Jennifer Armentrout - Deity
18. Jennifer Armentrout - Elixir
20. Joss Stirling - Challenging Zed
22. Jennifer Armentrout - Apollyon
23. Kass Morgan - The 100 (Reread)

Nadat The Scorch Trials mij zo tegenviel, heb ik besloten om The Death Cure ook niet meer te lezen. Het boek begon goed maar ging snel bergafwaarts. Net iets na de helft ben ik gestopt met geconcentreerd lezen en heb ik alleen nog maar een beetje gescand. Ik kan dan ook wel met zekerheid zeggen dat The Scorch Trials de grootste teleurstelling van de maand was.
Nil vond ik ook wel erg jammer. Ik had namelijk hele hoge verwachtingen van dit boek nadat ik de flaptekst had gelezen. Misschien wel te hoge verwachtingen. Het boek kon ze namelijk niet waarmaken.

De toppers van deze maand waren zeker de Covenant-serie van Jennifer Armentrout. Wat een geweldige boeken zijn dat. Heerlijke actie, een kickass heldin en een prachtige liefde (die in deel 3, Deity, eindelijk goed naar voren komt). Daarnaast was City of Heavenly Fire natuurlijk een ontzettend goed boek. De ontknoping van een serie van zes boeken. Het was een einde waar ik goed mee kon leven. Geen leuke mensen die op het laatste moment nog even doodgingen, maar een happy end.

Ook Day 21 was een heerlijk boek. Pure dystopie, precies zoals ik het wil hebben. Ik heb er niet lang over gedaan om dit boek uit te lezen, maar het waren een paar fijne uurtjes. En wat is de Nederlandse versie van dit boek beeldschoon. Ik noem het covergasm. Dikke duim naar Blossom Books, die weer een pareltje heeft weten te leveren!

Before I Fall was niet het beste boek wat ik deze maand heb gelezen, het heeft toch zeker een goede indruk achtergelaten. Er zat een dieper liggende gedachte achter die ik erg mooi vond en waar ik me heel goed in kon vinden. Het gaat over een meisje wat verongelukt en dan zeven kansen krijgt om haar laatste dag opnieuw te doen. Ze wordt zich steeds meer bewust van het feit dat ze een bitch is en gemeen doet tegen mensen die haar nooit wat misdaan hebben. Door deze kansen leert ze de kleine dingen in het leven steeds meer waarderen. Het is zeker een aanrader.

Met weer 30 verse dagen op de teller ga ik weer heel hard aan het lezen. Ik ben in ieder geval van plan te beginnen met het herlezen van de serie Huis van de Nacht. De eerste zeven delen heb ik al gelezen, vijf moet ik er nog doen. Omdat ik het hele verhaal kwijt ben, ga ik ze gewoon allemaal lezen. Verder staan op de planning: Snow like Ashes van Sara Raasch, Cruel Beauty van Rosamund Hodge, Silber 2 van Kerstin Gier en waarschijnlijk nog veel meer.

*Manuscripten gelezen voor Blossom Books of Kluitman

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen