dinsdag 14 oktober 2014

Jennifer Armentrout - Half-Blood

Dit is de tweede serie van Jennifer Armentrout waar ik mee ben begonnen. De Lux-serie is me erg goed bevallen, vandaar dat ik gestart ben met de Covenant-serie. Half-Blood heb ik in iets minder dan een dag uitgelezen, ik ging er razendsnel doorheen. Heerlijk tijdverdrijf zijn deze boeken. Jennifer heeft geweldige humor die ze goed in haar boeken verwerkt. De covers zijn ronduit walgelijk, de verhalen zijn des te beter. Deze omslagen worden waarschijnlijk gemaakt door twaalfjarigen voor drie dollar. Zal wel een Amerikaans ding zijn, al die superfoute en amateuristische covers want die van Jennifer zijn zeker niet de enigen.

Alexandria 'Alex' is een half-blood, een mix van een pure en een gewoon mens. Deze pure-bloods, of hematoi, zijn afstammelingen van goden. Na drie jaar keert ze terug naar de Covenant, een soort school waar halfs trainen om Sentinel te worden. Want geen serie is goed zonder een bad-guy. Sentinels jagen op Daimons, monsters die de pures proberen te vermoorden. Ze krijgt hulp van Aiden, die haar helpt met een inhaalslag. Relaties tussen half-bloods en pure-bloods zijn strikt verboden, dat weten ze allebei. Toch hebben ze een magische aantrekkingskracht naar elkaar toe die niet te ontkennen valt. Als Alex nieuws te horen krijgt waar haar wereld van instort, blijkt het toch wel erg moeilijk om de regels te blijven volgen. Niets gaat namelijk zonder problemen in het leven.

Dit verhaal is een lekkere combinatie van een perfecte man, een badass meid, een dosis bovennatuurlijke krachten en een fijne verboden liefde. Hoe cliché het ook mag klinken, het werkt wel. Half-Blood is een echte pageturner. Het doet ook behoorlijk denken aan The Vampire Academy. Vervang half-bloods voor dhampirs, daimons voor strigoi, pure-bloods voor strigoi en de relatie tussen Aiden en Alex voor die van Dimitri en Rose en je hebt praktisch hetzelfde concept. Desondanks zijn de gebeurtenissen en het verloop van het verhaal wel anders. Daarnaast verschijnt Seth, een Apollyon ook nog even op het strijdtoneel. Hij en Alex blijken verbonden op de een of andere manier. Als dat maar geen driehoeksverhouding wordt, want ik weet niet of ik dat nog een keer aankan. Op naar deel 2, Pure!Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen