donderdag 4 september 2014

Marie Lu - Legend

In het boek 'Legend' van Marie Lu speelt het toeval een grote rol. Je volgt om en om twee vijftienjarigen. De één een hoogbegaafd meisje wat het lievelingetje van de Repbliek is, de ander is de meest gezochte crimineel van de republiek. Door toeval kruisen hun paden. De jongen, Day, is op zoek naar een pestmedicijn voor zijn kleine broertje. Hiervoor sluipt hij een ziekenhuis in, doet zich voor als een gewonde en bedreigt meerdere mensen. Om weg te komen, werpt hij een mes naar een militair. Deze blijkt later overleden te zijn. Hier wordt de rol van het meisje, June, belangrijk. De militair is namelijk haar grote broer. Geteisterd door intens verdriet maakt ze het haar levensdoel om Day op te sporen en te vermoorden. Met alleen een gevonden ketting moet ze op pad, ze weet namelijk niet hoe hij eruit ziet.

Als ze op haar zoektocht tijdens een straatgevecht wordt neergestoken, wordt ze geholpen door een knappe jongen met helderblauwe ogen. En laat dat nou net Day zijn. Wat een toeval! Ze vertellen elkaar hun naam niet. Door een magische aantrekkingskracht blijven ze samen de straten onveilig maken en worden ze verliefd op elkaar. Tot June erachter komt dat de jongen die ze leuk vindt haar enige familie vermoord heeft...

Het klinkt misschien als een intense cliché, toch is het een leuk boek om te lezen. Het houdt je vast omdat er telkens wat gebeurt. En het heeft alles. Spanning, geweld, liefde en verraad. Ik heb altijd al een zwak gehad voor dystopische romans. Ook deze heeft me op het eind weten te verbazen. Je komt over de karakters vrij weinig te weten, wat zowel vervelend is, als passend voor het boek is. Ze zijn allemaal erg vlak. Alsof Tessa alleen maar goed verbandjes kan aanleggen. En alsof June alleen maar een genie en een vechtmachine is. Daar moet toch meer achter zitten. Misschien dat Marie Lu dit heeft bewaard voor de volgende delen van deze spannende serie.

Champion (Legend, #3)Legend (Legend, #1)Prodigy (Legend, #2)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen