woensdag 4 december 2013

Lezen in het donker

ZWOLLE - Vandaag werd in Amsterdam, Rotterdam en Leiden op de stations de Metro uitgedeeld. Maar vandaag is het geen gewone krant. Hij geeft licht. Hiermee is Metro de eerste ter wereld die een lichtgevende krant uitbrengt.

De uitdeelteams stonden vanochtend om 6:15 al klaar om de speciale kranten te belichten met uv-lampen. Als het ware werden de kranten daarmee 'opgeladen'. Om het ontwerp speciaal te houden, zijn er slechts 15.000 stuks gedrukt met lichtgevende inkt. De rest van de kranten waren normaal.

Het initiatief is van Daan Roosegaarde, een innovatieve designer die Nederland steeds maar weet te verrassen met zijn prachtige, technische ontwerpen. Hij is vooral bekend geworden met 'The Smart Highway'.  Hier heeft hij ook een Dutch Design Award voor gewonnen. Tijdens de Dutch Design Week van dit jaar was zijn expositie 'Crystal' te zien, waar mensen met lichtgevende stenen een boodschap konden overbrengen aan elkaar.

Zelf wil Daan ook wat overbrengen aan de mensen: 'Ik wil graag meewerken aan de wereld van de toekomst. Het is toch mooi dat wij die kunnen vormgeven? Daar moeten we ook met zijn allen voor gaan, delen is het nieuwe hebben.'

Foto's door: Marloes van Doorn

Het complete interview met Daan Roosegaarde kun je hier vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen