woensdag 4 december 2013

Interview Daan Roosegaarde

Naar aanleiding van ‘s werelds eerste lichtgevende krant die vandaag uitgebracht werd door Metro, in samenwerking met Daan Roosegaarde, het complete interview. (Hier het bericht over de krant)
 

 1. Waar haalt u al die vooruitstrevende ideeën vandaan?
  ”Het is een bepaalde manier van dingen aan elkaar koppelen. Je moet ook denken dat we aan een tafel gaan zitten met papier en pen. We denken er over na gaandeweg, zo kom je ook situaties tegen die niet helemaal kloppen. En dat zet aan tot denken.”
 2. Hoe zorgt u ervoor dat uw ontwerpen tot uitvoering komen?
  ”We hebben in Studio Roosegaarde een team van engineers zitten, die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Een mooi team van designers die samen werken met ons team van wizzkids. We maken alles zelf hier in de studio, van begin tot eind.”
 3. Over de reisring: hoe denkt u dat dit gaat werken? Want niet iedereen gaat natuurlijk elke dag die ring dragen. Is dat juist niet onhandiger dan een kaartje in je portemonnee? De portemonnee heb je ten slotte altijd bij je.
  ”De ring is bedoelt als iets speciaals. Het is een cadeautje, die de NS kan geven of jij zelf aan een persoon. We streven er juist na dat de mensen die hem krijgen hem juist met trost dragen.”
 4. Op welk project bent u het meest trots?
  ”Ik ben trots op al mijn kunstwerken. Een project komt ook pas echt van de grond als ik erin geloof. Alle facetten moeten kloppen en het verhaal achter de poëzie moet kloppen. Als dat niet het geval is beginnen we ook niet aan een project.”
 5. Wat zou u graag nog willen bereiken/mee willen geven aan de mensen?
  ”Ik wil graag meewerken aan de wereld van de toekomst. Het is toch mooi dat wij die kunnen vormgeven? Daar moeten we  ook met zijn allen voor gaan, delen is het nieuwe hebben.''

Voor meer informatie kunt u hier naar de site van Daan Roosegaarde. Ook kunt u hier de aflevering van zomergasten bekijken waar hij in te zien was.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen