dinsdag 19 november 2013

The Iron Fey

Julie kagawa-theironking
Voor alle leesfreaks die ook zo van bovennatuurlijke young-adults houden: hier heb ik jullie weekendbesteding. Het is vooral een serie voor de dames onder ons.
De vier-delige boekenserie The Iron Fey van schrijfster Julie Kagawa moet je lezen! Het is niet zomaar een kindersprookje over elfjes en duistere vijanden, het heeft alles. Het is lekker modern geschreven en is spannend, romantisch, treurig en grappig. Ook de lay-out van de boeken is erg mooi, bijna magisch met mooie kleuren en glitters (nee niet kinderachtig). Om jullie nog nieuwsgieriger te maken, zal ik het eerste boek bespreken, zonder spoilers.

Meghan Chase is het typische nerdy meisje zonder al te veel contact met andere mensen. Ze heeft niet veel vrienden, alleen met Puck doet ze alles. Deze jongen is een ietwat vreemde jongen, wat niet erg verrassend is. Hij is namelijk een fae. Meghan komt erachter dat haar broertje is verwisseld voor een elfenkind. Ze is bereid alles te doen om hem terug te krijgen. In een fantasiewereld vol duistere wezens moet ze niet alleen haar eigen broertje vinden, maar ook overleven. Ze blijkt de dochter van de Zomerkoning te zijn, wat natuurlijk een enorme schok is. Ineens heeft ze magie en kan ze meer doen dan ze zich ooit zou kunnen voorstellen. Haar beschermer Puck helpt haar hierbij en hij wil heel ver gaan voor haar. Maar er schuilt niet alleen gevaar aan het Zomer- en Winterhof, de knappe winterprins Ash wil Meghan maar al te graag helpen in de zoektocht naar haar broertje. Zal ze kiezen voor de liefde of voor haar familie? En zal Ash kiezen voor de liefde of de loyaliteit aan zijn koning?

In een wervelwind van gebeurtenissen wordt je meegesleurd met de spannende avonturen die Meghan beleefd. Deze serie is heerlijk voor mensen die van veel afwisseling houden, zoals ik. Nergens in de vier boeken wordt het saai. Spannende vechtpartijen, verboden liefde en tragische doodsscènes worden in hoog tempo afgewisseld. Toch is het niet verwarrend. De verhaallijn is makkelijk bij te houden voor iemand die de serie vanaf boek 1 leest.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen