zondag 20 oktober 2013

DJ Mag Top 100

Gisteren was het weer zover: de uitslag van de jaarlijkse DJ Mag Top 100. Dit werd bekendgemaakt tijdens het Amsterdam Music Festial van het ADE. En wat was het spannend!

Het is de Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, die vijfvoudig winnaar Armin van Buuren van de troon gestoten heeft. Armin staat nu op de tweede plaats, wat ook een goed resultaat is natuurlijk. Je kunt wel zien dat Nederland een echt feestland is, maar liefst de helft van de top 10 bestaat uit Nederlandse artiesten en bijna een derde van de hele lijst komt van Hollandse bodem.

Hardwell komt uit Breda en is 25 jaar. Zijn eerste hit is zes jaar geleden uitgekomen. Zo stond hij in 2010 nog niet eens in de top 100, was hij vorig jaar nummer zes en staat hij nu helemaal bovenaan. Een geweldige prestatie. Maar het verbaast me niets. Want ook ik, net als vele andere, ben helemaal weg van zijn nummers. Toen ik mijn top vijf instuurde, had ik hem ook op nummer 1 gezet. Hij heeft een heerlijk herkenbare sound en is ook live ontzettend goed. Hij verdient het.

Ondanks dat het gerucht er al een tijdje de ronde deed, was Hardwell naar eigen zeggen verrast. Zijn grote voorbeelden Tiësto en Armin van Buuren vinden het niet erg dat ze niet bovenaan staan. 'Ik denk dat het goed is voor de lijst als er een frisse wind waait,' vertelde de 36-jarige Armin. Ook Tiësto vindt dat het wel tijd is voor 'een nieuwe generatie'. (Bron: Novum)

Maar is deze titel nou wel zo belangrijk? Muziek gaat om passie en het delen van deze passie met andere mensen. Muziek is een samenwerking, geen concurrentie. Toch wordt er elk jaar massaal gestemd. Maar gaat dit wel zo eerlijk?

'Iedereen kan stemmen, ook 13-jarige jongetjes die nog nooit een voet in een club hebben gezet. Die weten hier toch niets vanaf?' zegt Afrojack. Persoonlijk ben ik het hier mee eens. Ik denk dat het een veel betere lijst zou worden als dj's onderling op elkaar zouden stemmen. Die weten waar ze over praten en dan staan echt alleen de beste dj's er in en is het ook een veel grotere eer om te winnen.
Voor de volledige top 100, check http://www.djmag.com/top100.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen