dinsdag 22 oktober 2013

Black Pete

Jongens, wat een ophef ineens de laatste tijd. Ophef om niets. Het sinterklaasfeest is altijd al zo geweest en nooit waren er klachten over. Nu is het 2013 en leven er alleen nog maar tere zieltjes. GROW UP! Zwarte piet is geen racisme want het zijn geen slaven die gedwongen worden door de schoorsteen de springen en te zwoegen. Het is van oorsprong een soort liefdadigheid. De heilige sint Nicolaas zag de schoenen van arme mensen bij de schoorsteen staan om ze te laten drogen en hij besloot deze mensen te helpen. Naarmate de tijd verstreek, werd hij steeds populairder. de Sint werd geholpen door moren, Afrikaanse mensen die verhuisd waren naar Spanje. Deze moren waren dus donker van huidskleur. Omdat dit zo'n mooi initiatief was, wilden de mensen deze gedachte in stand houden. Langzamerhand is het uitgegroeid tot een echt kinderfeest. Waarom moet hier nou ook al over geklaagd worden?

Eerder zijn ons al de negerzoenen afgenomen omdat zwarte mensen zich gediscrimineerd voelen. Dit is geen racisme! Ik bedoel, donkere mensen voelen zich er heel snel door gekwetst (ze zijn niet de enige hoor) maar over andere dingen hoor je nooit wat. Wat dacht je van de jodenkoeken. Ik heb nog nooit een jood horen zeggen dat dit racisme is omdat ze het zo zwaar hebben gehad tijdens de tweede wereldoorlog. En blanke vla en witte kerst dan? Zijn er blanke mensen op de wereld die hier een probleem van maken? Voelen deze mensen zich benadeeld omdat er een vla is die wit is en dan logischerwijze blanke vla genoemd wordt? Denk het niet.

Bottomline: wees allemaal niet zo fijngevoelig, je hebt toch wel wat beters te doen met je leven? Altijd maar klagen over dingen die al zo zijn zolang we ons kunnen herinneren. Accepteer het gewoon en neem een voorbeeld aan de mensen die niet overal een punt van maken. 16 november kijken we allemaal weer mooi naar de intocht van Sinterklaas met zijn zwarte pieten en als je dit niet oké vindt, dan kijk je lekker niet.

Trouwens, is Sinterklaas niet gewoon een pedofiel?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen